Uddannet bachelor i uddannelsesvidenskab

Indsatte efterspørger civilsamfundet i fængslerne

Kasper har afsonet en dom på 14 års fængsel, og jeg er forperson for Studerende Fanger i Ungdommens Røde Kors.

Meget af mit frivillige arbejde er spændende, men på Folkemødet 2022 med Ungdommens Røde Kors blev det lige lidt vildere!

I fredags deltog jeg i en paneldebat, der udfordrede det klassiske format, hvor politikerne er eksperterne.

Det var spændende at gå i dialog med ordførerne fra Folketinget om Studerende Fanger og hvorfor indsatte efterspørger civilsamfundet i fængslerne.

Tak, fordi vi måtte gøre jer, Britt Bager, Peter Skaarup og Rosa Lund, klogere med perspektiver fra mennesker, som har oplevet systemet indefra.

Mange udsatte unge har desværre oplevet adskillige nederlag i uddannelsessystemet. Derfor vil mange ikke have lige så høje forventninger til uddannelsessystemet, som det vil have til dem. Alt for mange indsatte falder tilbage i kriminalitet efter at have afsonet en dom i fængslet. Det skal der ændres på! Og vi mener at uddannelse og civilsamfundet kan være en kæmpe hjælp hertil.
Hvis vi skal forbedre statistikken for succesfuld resocialisering og mindske recidivitet, skal vi først og fremmest lytte til dem, der faktisk har formået at lægge kriminaliteten bag sig.
Udover Line (min skønne næstforperson) og undertegnede, bestod ekspertpanelet af seje Kasper og Isak, som begge er tidligere indsatte. Og selvfølgelig den skarpeste ordfører Aske, som også bidrog med gode pointer! Sammen pegede vi på, hvor systemet fejler, hvilke ændringer vi mener der skal handles efter, hvordan systemet kan forbedres og civilsamfundet inddrages. Utrolig spændende debat, som må siges at være højaktuel!Som led i den nye flerårsaftale om Kriminalforsorgen arbejder Kriminalforsorgen netop nu på en civilsamfundsstrategi, hvor der skal være en plan for bedre inddragelse af civilsamfundet i den resocialiserende indsats – noget jeg også berørte i mit bachelorprojekt. Jeg er stolt over at stå i spidsen for Ungdommens Røde Kors projekter ‘Studerende Fanger’ og ‘Frie Studerende’, hvor vi giver et tilbud om en frivillig studiestøtte til indsatte, som ønsker at tage en HF, og til løsladte, der læser videre efter endt afsoning. Der skal stadig arbejdes på at genopbygge tilliden mellem systemet og den enkelte, men jeg tror på, at vi kan gøre det i fællesskab, og med hjælp fra civilsamfundet.

Tak til alle der dukkede op og fulgte med i paneldebatten, og tak til jer som lytter til budskaber fra unge, indsatte, indlagte og anbragte m.m.

Det er SÅ vigtigt, at vi italesætter de udfordringer der er i samfundet.


Det er som bekendt længe siden at jeg har opdateret bloggen, og som I kan læse jer frem tid, er jeg gået fra koordinator til næstforperson til forperson i Ungdommens Røde Kors projekter Studerende Fanger og Frie Studerende. Ikke noget jeg havde turde håbe på i min vildeste fantasi. Jeg er dybt taknemmelig over at få muligheden for at arbejde med så inspirerende mennesker og have et stort ansvar i Danmarks største humanitære ungdomsorganisation.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uddannet bachelor i uddannelsesvidenskab