MINE FERIEPLANER INDEN 2. SEMESTER

GUIDE TIL AT OVERLEVE 1. SEMESTER

Hey loves!

Jeg har, som tidligere nævnt på bloggen, lige afsluttet 1. semester (!!!!). Det er gået utrolig hurtigt, og har både været hårdt og sjovt på samme tid. Jeg tror at 1. semester er et af de vigtigste, da det er essentielt at starte godt ud på et nyt studie med nye mennesker.
Derfor har jeg skrevet denne lille 1. semester-guide, til jer der står og skal til at påbegynde et nyt studie, skal starte på universitetet, eller måske på gymnasiet (måske noget helt andet).

♥ Det er vigtigt at være social. Deltag derfor i så mange arrangementer som du kan. Jeg var specielt glad for at deltage i introugen og rusturen. Man danner et specielt bånd med sine medstuderende den første tid af studiets påbegyndelse. Og ja, jeg ved godt at arbejde og andet kan forhindre ens deltagelse, men personligt er jeg lykkelig over, at jeg fik byttet mine vagter væk i den tid. Men igen, det er meget individuelt. Nogen (f.eks. mig) har brug for det sociale aspekt i studiestrukturen, for at det hele ikke går op i læsning, noter og læsning. Fik jeg nævnt læsning? Andre er ligeglade med det sociale. Og så er der dem, der ofte ærgrer sig over, at de ikke deltog i de fællesskabsaktiviteter der var i starten.

♥ Detaljerede noter giver pote! Dette punkt er virkelig individuelt! Personligt fungerer notater super godt for mit vedkommende. Det gør det let og overskueligt til eksamen.

♥ Vær dig selv. Dine klasse-, og studiekammerater skal nok kunne lide dig! Bare slap af og træk vejret. Det hele skal nok gå rigtig fint. Jeg kan sagtens huske mine egne bekymringer. Det føles som om det var i går! Jeg var bange for ikke at få nogle venner og veninder på studiet, og jeg var bange for at folk ikke ville kunne lide mig (det kan I forresten læse mere om i indlægget HER). Nu, efter 1. semester er afsluttet, har jeg nogle virkelig gode venner og veninder fra mit studie. Alle er så søde, og det gør mig stadig glad.

♥ Medbring madpakke. Kantinen er for dyr i længden, og du er på SU (jeg kan anbefale rugbrødsmadder).

♥ Deltag i timerne og læs pensum. For mig hjalp det meget at være engageret i undervisningen. Mange siger at det ikke er nødvendigt, at læse ALT stoffet til ALLE sessionerne. Jeg vil alligevel påstå, at det hjalp mig meget i sidste ende. Det tog en helvedes masse tid, men man får meget ud af at læse det hele. Jeg vil anbefale jer at læse hele pensum, i hvert fald bare 1. semester. Derfra kan man altid vurdere, efter de erfaringer man har gjort sig, hvilke metoder der fungere bedst for en selv. For at få et godt udbytte af studiet, skal man gøre sine egne erfaringer – så tag en dag ad gangen.

♥ Forbered dig på at drikke en masse øl (#unilife), men øv dig også på at sige nej, hvis der er noget som går over din grænse.

♥ Husk at leve to liv – forstået på den måde, at du så sandelig ikke må glemme at have det sjovt ved siden af de mange forpligtelser. Uni er et selv-studie, der kræver disciplin. Sørg for at planlægge tiden ordentligt, så du kan få læst, men også have det nødvendige frirum.

♥ Du kender ikke skolen så godt endnu. Kig derfor en ekstra gang på toiletskiltet, før du vader uvidende ind på mandetoilettet… (note to self)…

Held og lykke!

– T <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MINE FERIEPLANER INDEN 2. SEMESTER