FÆRØERNE 2019

GUIDE TIL AT OVERLEVE 2. SEMESTER

Hey loves!

1. semester og 2. semester var som yin og yang. Og eftersom jeg udgav indlægget ”Guide til at overleve 1. semester”, har jeg tænkt mig at køre videre på tråden, med mindre der er et semester, som jeg ikke overlever (det sker forhåbentlig ikke, haha).
Så her får I altså en lille guide og et lille skriv om, hvordan jeg selv overlevede 2. semester.

♥ Snacks, snacks, snacks…. SNACKS. Jeg kan ikke skrive det nok gange. I skal gardere jer til forelæsninger og holdundervisning. Tag altid mere end rigeligt af mad og drikke med.

♥ Det er stadig en god idé, at læse pensum og møde op til timerne, hvis man vil overleve. Første semester læste jeg ALT. Andet semester læste jeg nok 70% af hvad jeg skulle. Det er stadig meget, men i ca. en måned, fik jeg en form for læseblokade. Jeg gad bare IKKE at læse i den periode. Der skete en masse i mit liv. Jeg var nærmest lige flyttet, var høj på nyforelskelsens rus og fik ikke meget søvn, med alt det jeg skulle nå. Det var svært at fokusere sådan 100% på studiet, når der foregik så meget godt, nyt og spændende rundt om sig. Men på trods af lidt stress og jag og et hektisk, men pisse godt semester, kunne mine eksamener ikke have gået bedre end de gjorde! Så jeg gik på sommerferie med et kæmpe smil og den største lettelse. En gennemtrængende følelse af, at være stolt af mig selv. Det lærte mig, at jeg ikke behøver at læse det hele, for at klare mig godt og kunne mine ting, men at der stadig skal knokles røv.

♥ Husk også at lave ikke-studierelaterede ting, med dine studiekammerater. Det styrker virkelig fællesskabet og også arbejdsmoralen når det skal handle om studiet.

♥ Tænk hele tiden ”eksamen”. Det er jeg begyndt på. Så snart et nyt semester starter, tænker jeg hele tiden på at skrive noter og læse ift. hvordan dén viden, som jeg får ind, vil kunne gavne min eksamensperiode. Det gør også, at jeg ikke bliver lige så nervøs, når eksamen nærmer sig.

♥ Læs dine vigtigste noter, eller svære begreber og ord, igennem et par gange. Det vil fremme muligheden for forståelse, og dermed ender vigtig viden ikke i bagerst i klemmekasse.

♥ Find nogle studiekammerater du kan sparre med. Det er så fedt at få andres perspektiv på tingene! Meget lærerigt.

♥ Læs altid grundigt op til eksamen, før du begynder at skrive. Jeg øver mig helt sindssygt meget, før en mundtlig eksamen. Ofte har jeg et lille papir, hvor jeg sætter streger, for hver gang jeg har øvet; og så sætter jeg mig daglige (realistiske) mål for antal gange der skal øves. Når jeg er sikker på mit oplæg, begynder jeg at øve foran andre; familie eller veninder. Det er mega monster grænseoverskridende, men vil hjælpe de der ekstra 10% til selve eksamen. Faktisk, så lavede jeg en billede collage med min eksaminator og censor, og sad og læste op foran det på min computerskærm; altså for at tilvænne mig selv til situationen og blive mere rolig. I know, det lyder så creepy og underligt, haha! Og det var det også, men min eksamen gik over al forventning, så måske har det virket? Det kan jo aldrig skade at prøve øve-teknikker af.

Det var det for dette indlæg, så nu må jeg vel sige adiós.

– T <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FÆRØERNE 2019