WEAR PINK OR GO HOME

INTERNETTET ER SOMMETIDER EN DYSTOPISK VERDEN HVOR JEG DRUKNER

Hey loves!

Kender I det, hvor man sommetider ikke føler sig god nok? Internettet minder os konstant om, hvad andre har, gør, foretager sig og skal. Internettet er en vågen enhed, hvor vi altid, på en eller anden måde, vil sammenligne os selv med andre. Og et sted, hvor vi aldrig helt får fred og finder roen i os selv. Selvfølgelig er internettet også spækket med gode og positive ting, og jeg elsker selv, hvor inspireret jeg kan blive ift. rejser, fashion og billeder. Men, alt har en bagside, så det her indlæg kommer til at handle om de negative tanker jeg får af og til, når jeg færdes på sociale medier.

Jeg er 23 år, og har efterhånden prøvet en del, som har gjort mig selvsikker og selvkærlig. Da jeg var yngre, påvirkede internettet og de sociale medier mig langt mere, end hvad de gør nu. Jeg ville dog lyve, hvis jeg påstod, at jeg ikke bliver påvirket af de sociale medier fra tid til anden. Det der påvirker mig mest, er de forskellige kropstyper og folks udseende. Grunden er nok, at vores samfund i lang tid har fokuseret meget på kropsidealer og skønhed. Jeg vil sige, at jeg hviler meget i mig selv. Men på en eller anden måde, er jeg bare selvsikker og usikker på samme tid – men kun nogle gange. Giver det mening? Ikke rigtig, men måske kender du det selv. Det ene tidspunkt er du flyvende og alt i dig føles rigtigt. Det andet tidspunkt tager ens selvdestruerende tanker kvælertag om bevidsthedens positive kerne, og puster alt luften ud af den ellers stærke selvtillid. Øv. Det er bare en fejltagelse, at tro og forvente, at livet er let og mennesker er enkle væsner. Vi ser, vi sammenligner, vi ændre os – vi gør det samme igen. Og igen.

De sociale medier er for det meste, hos mig, en inspirationskilde, en hobby og ren tidsfordriv. Det meste af tiden, er det en positiv oplevelse. Undtagelserne kommer som sagt, når behovet for sammenligning opstår. Når jeg sammenligner mig selv og mine omgivelser med andre, gør det mig ked af det. Jeg tænker, at det jeg er og har, ikke er godt nok eller tilstrækkeligt. Hvilket er en løgn, jeg bilder mig selv ind – dét er fjollet, og jeg skammer mig over min usikkerhed. Sagen er bare den, at det er svært, ikke at sammenligne. Et eksempel kunne være bryster. Jeg har selv små bryster, og er glade for dem som de er. Pludselig, efter en halv time på internettet, får jeg lyst til at få lavet dem større. Hvorfor? Ikke fordi det er mit ønske, men simpelthen fordi, at jeg vil leve op til dem, som også har lavet om på sig selv, for at leve op til andre, som også har ændret sig selv for… Ja, for hvad?

Det samme gælder med læber. Jeg har aldrig fået lavet noget, og jeg er mere end tilfreds med mine naturlige læber. Jeg kan godt se princippet i at få lavet noget om, hvis man er ulykkelig over fx læber, bryster etc. (måske pga. graviditet). Men i bund og grund tror jeg ikke, at man ville være ulykkelig over noget, hvis man ikke sammenlignede sig selv med andre. Vi lever lidt i en konkurrencekultur, som jeg ikke vil være en del af. Jeg går op i fashion, min Instagram og min blog, fordi jeg synes det er sjovt, og fordi jeg har noget på hjerte. Men jeg vil bestræbe mig på, at have mig selv med hele vejen – dvs. ikke at lave om på mig selv, eller tænke nedladende tanker om mig, mine medmennesker, omgivelser osv. Jeg er den jordnære type, og jeg vil for Guds skyld aldrig miste min jordforbindelse. En pige fra Bornholm, der elsker at være ude i naturen og være sammen med sin familie – dén pige, dét er mig. Jeg må holde fast i den jeg er, fremfor den min usikkerhed fortæller mig, at jeg skal være.

Jeg har små bryster, men skønhed handler ikke om størrelser og tal der indrammer vores kroppe. Skønhed handler ikke om hvor synlige muskler vi har. Hvor flade maver vi har. Hvor stor eller lille vores røv er. Hvilket karaktergennemsnit vi har. Hvilken farve hår vi har. Hvor lange ben vi har. Hvor kloge vi er, eller hvilket tøj vi går med. Skønhed ligger i vores måde at være mennesker på. Oprigtigheden i vores latter. At vi hjælper vores medmennesker. Godheden i vores øjne, og kærligheden i vore hjerter, som vi giver videre. Internettet og samfundet må og skal ikke fortælle os, hvad skønhed er. Skønhed er udefinerbart. Jeg sætter pris på mine små bryster, og jeg sætter pris på den person jeg er overfor mig selv, men også overfor andre. Husk at du er god nok, præcis som du er.

Kæmpe knus!

– T <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WEAR PINK OR GO HOME