HÅR I RØVEN & FOR SMÅ SKO

ALENETID ER IKKE ENSOMHED

Hey loves.

Føler du dig også ensom, når du er alene? Så læs med.

Før i tiden havde jeg virkelig svært ved at nyde min tid alene, da jeg forbandt alene med ensom. Jeg har aldrig haft problemer med at tage ned i fitness alene, eller at handle alene. Sådan nogle ting kan jeg sagtens på egen hånd. Men når det kommer til at jeg skal ”hænge ud” med mig selv, bliver det lidt vanskeligt for mig. Jeg har taget alene på stranden før på Bornholm, men her i København er jeg gået lidt i dvale. Det er sket få gange, at jeg har gjort noget sjovt og godt, med og for mig selv på egen hånd. Hver gang at jeg er ”overladt” til mig selv, når familie, kæreste og veninder ikke har tid, føler jeg en uønsket strøm af ensomhed indeni, der suser gennem min krop. En ærgerlig følelse, som jeg har tænkt mig at gøre noget ved. For to uger siden gik jeg ned til Islands Bryggen havnebad, da jeg ikke havde noget som helst at tage mig til. Jeg tog en god bog med, men jeg var ikke meget for at sidder der mutters alene. MEN, jeg gjorde det. Det handler nemlig om at springe ud i det.

”Det er umuligt, sagde tvivlen.
Det er farligt, sagde frygten.
Det er unødigt, sagde fornuften.
Gør det alligevel, sagde hjertet”

Tidligere i dag tog jeg mit picnictæppe under armen, hoppede i bikinien og pakkede en af mine muleposer med solcreme, højtaler og vandflasker. Jeg skulle alene til Kongens Have og slikke sol. Metroen førte mig til Kongens Nytorv, og jeg gik en hyggelig tur i hedebølgen, hen til Kongens Have. Jeg fandt hurtigt et spot og slog mig ned. Dér lå jeg så alene, smurt ind i solcreme og med musik fra min medbragte højtaler. Det var mega fedt! Situationen var meget bedre end jeg havde forventet eller turde håbe på. Det var hverken akavet eller besynderligt, og jeg følte mig på ingen måde ensom, selvom jeg var taget derhen alene. Faktisk var der næsten flere der sad alene, end som i par. Jeg lå og kampsvedte som en bagt kartoffel i sølvpapir – men det var stadig rart. Kæmpe personlig succes, samt et skridt ud over min egen comfortzone.

Samtidig tror jeg at min fremtidige nydelse af alenetid, vil kunne hjælpe mig med at kontrollere mit stress og mine tanker. At være tryg alene er jo uhyre vigtigt.

Bare fordi man er alene, betyder det jo ikke at man er ensom. Prøv din alenetid af, også selvom du er en social sommerfugl. Jeg tror at det gavner alle, at mærke sig selv og sin egen tilstedeværelse engang i mellem. At være alene har den store fordel, at man holder op med at flygte fra sig selv. Vi lærer os selv bedre at kende ved at være alene af og til. Og hvem vil ikke kende sig selv, som sin egen bukselomme?

Jeg har i hvert fald fået blod på tanden – så det er IKKE sidste gang at jeg tager alene ud med mig selv.

Kæmpe knus fra mig!

– T <3

P.s. Hvis jeg kan – så kan du også!

2 kommentarer

 • Super godt indlæg, det er bestemt noget, jeg ville kunne bruge til noget. Jeg vil helt sikkert undersøge bloggen nærmere.

  Efter mobning har jeg haft brug for at lære mig selv bedre at kende også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea Munch

   Hej Christine,

   Tusind tak! Det er dejligt at du kunne lide indlægget.
   Jeg er ked af at høre om den mobning du omtaler, men det er altid godt at lære sig selv at kende.
   Husk på at du er lige som du skal være, og at det og du altid er nok.

   Ha’ en dejlig mandag!

   Kæmpe knus fra mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HÅR I RØVEN & FOR SMÅ SKO