PERFEKT Ø-BESØG

DE SKJULTE PERLER PÅ BORNHOLM (16 STEDER DU MÅSKE IKKE KENDER TIL ENDNU)

Hey loves!

Vandfald. Dramatiske klipper. Hvide strande. Gule marker. Steder med en uforglemmelig udsigt  – Østersøens perle har det HELE. Vi ved alle sammen godt, at Hammershus skal aflægges et visit, når man besøger solskinsøen. Ligeså skal der prøves kræfter med Rokkestenen i Paradisbakkerne, bade på Dueodde strand, samt gå en tur i Ekkoladen.
Men, men, men… Bornholm byder på meget mere, udover de allerede nævnte attraktioner.

Kobbeå & Bobbeå
– Utæmmet grøn natur, og en masse strømmende vand. Mindre vandfald kan også nydes.

Syd-Øst for Paradis
– Lille café-spot med havudsigt, hyggelig havn med badefaciliteter, sommetider live musik, og mulighed for afslapning.

Slusegård
– Rolig natur, ørredklækkeri, møllehuse, vandløb og vandmøller. Stedet er bygningsfredet og naturfredet, så alt ved komplekset er helt unikt. Min mor og jeg har altid gået mange ture på Slusegård. Vi forlænger altid turen ved at gå ned til stranden, igennem skoven

Haralds Havn
– Også kendt som ”Bornholms hemmelige havn”. Havnen er svært at finde, og det er en del af charmen. Under Anden Verdenskrig blev havnen benyttet til mange ting. Der blev blandt andet udleveret våben til frihedskæmperne på Bornholm, og samtidig  var havnen udskibningssted for en del jøders færd til Sverige.

Døndalen
– Her finder du et fortryllende vandfald, som løber ned af en barsk klippevæg. Det er desuden en af øens bredeste sprækkedale.
Her har jeg også gået mange ture med min mor. Dalen er fredfyldt, og et syn for guder både sommer og vinter. Et frosset vandfald er simpelthen vildt at se på.

Ankermyr
– Hyggelig sø ved Hammershus.

Opalsøen
– Et af mine yndlingssteder, som faktisk er et efterlevn fra granit-tiden. Det vil altså sige, at det flotte naturområde som vi ser i dag, er et tidligere stenbrud. Navnet på søen taler for sig selv; fortryllende natur og farver. Kæmpe naturoplevelse, der må være på enhver rejsendes bucket-list. Du kan bade i den dybe badesø, springe ud i det blå vand fra høje klippesider, udforske vandreruter og bestige voldsomme klipper, hvorefter du vil printe et smukt panoramabillede ind i hukommelsen.  I øvrigt kan du prøve Danmarks længste tovbane om sommeren!

Hammerhavn/Sæne Havn
– Et oplagt sted at se solen gå ned.

Bølshavn
– Stemningsfyldt og lokalt. Perfekt sted til en stille gåtur og noget ø-afslapning. Butikkerne har for længe siden drejet nøglerne om, hvilket vil sige at stedet har en meget rolig atmosfære.

Baltic Sea Glass
– Kunst i form af glas. Du får indsigt i glaspusternes håndværk, og kan gå rundt og kigge på unikke kreationer.

Helligdomsklipperne
– Voldsomme og dramatiske klipper, store saltvandskrøller på bølgen blå, og så får du et flot panorama billede oppe fra den lange trappe af, der fører dig ned til herlighederne af klipper.

Den Sorte Gryde
– Nede ved Bornholms fantastiske klippekyst, ligger den Sorte Gryde, som er en smal grotte. Grotten har en fredelig beboer, som man kan være heldig at se! Nemlig den kæmpe grotteedderkop Meta Menardi. Edderkoppen er giftig, men dens stik/bid svarer blot til et bistik. Og som de fleste andre dyr er edderkoppen aldeles fredelig, hvis den ikke tirres. Jeg har selv været inde i grotten en enkelt gang, men så desværre ingen edderkop. Jeg havde ellers forberedt mig mentalt på at møde en hun-edderkop, med en krop på ca. 1,5×4,5 cm. Gisp -1,5×4,5 cm…!

Svartingedalen
– Også en skjult skønhed. Natur på det højeste plan! Engang gik jeg tur med min mor en vinterdag (ja, vi går mange ture! Haha) og pludselig kom vi til en fascinerende klippevæg, der var dækket af is. Isen var lysebrun, og lignede smeltet karamel. Det var simpelthen et vildt syn! Dalen er endnu et smukt eksempel på Bornholms spændende sprækkedale.

Jons Kapel
– Resultatet af bølgernes slag mod klipperne. En fantastisk tur at gå. Der er mange trappetrin, men turen er benmusklerne værd. Jeg sad engang og så himlen brænde med min kæreste, for enden af trappetrinene. Meget smuk solnedgang.

Pyritsøen
– En sø min mor og jeg lige har aflagt et visit for første gang. Selvom man er opvokset på Bornholm, er der mange steder man endnu ikke kender til. Min mor og jeg gik rundt om søen, spiste frokost ved det glitrende vand og nød naturen 100%. Pyritsøen er et fredeligt sted med utrolig få turister. Klart et must! Vi skal selv snart derhen igen.

Arboretet
– I Arboretet findes der mange forskellige arter af eg fra forskellige dele af hele verden. Hvis man er tosset med natur og gode gåture er dette stedet!
Fun fact: egene er de længstlevende danske træarter. De kan blive mindst 800 år gamle. Danmarks ældste eg (Kongeegen) er 1400 år gammel.

Ja, jeg er pave stolt over at komme fra Bornholm!
Der er intet andet sted jeg hellere ville være født og opvokset.

– T <3

Læs også indlæggt ”Strande at besøge på Bornholm”

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PERFEKT Ø-BESØG