PINK SUNDAY FEELS

DEFINITIONEN AF EN ÆGTE KØBENHAVNER

Hey loves!

Jeg har efterhånden lavet et par af de her københavner og bornholmer indlæg, men jeg synes at det er tid til endnu et! Jeg har boet i København i godt og vel 7-8 måneder nu, hvilket betyder at jeg har erfaret lidt mere af hvad det vil sige, at være en ægte Københavner (selvom jeg stadig er 100% øboer, haha).

thumbnail_img_2487

1.
Hvis du er en ægte københavner, spilder du aldrig tiden, og løber derfor efter metroen, som joKUNgår hvert femte minut…. Død og pine hvis man akkurat ikke nåede lige præcis DET transportmiddel. Verden ville falde fra hinanden.

2.
I går erfarede jeg, at byfolk ikke aner en fløjtende fis om basic natur-ting. Jeg gik tur og så på de mangfoldige gæs og ænder, der gik rundt og hyggede sig på den grønne græsplæne. Pludselig kommer der en flok studerende gående forbi, hvor de brokker sig over de mange hundelorte der ligger på græsset….. Holy moly. For det første minder en hundelort på ingen måde om en lort der kommer fra fjerkræ. Jeg vil hævde at påstå, at det er almen viden, men igen… Jeg kommer også fra landet, og er vokset op med ænder, høns, gæs, moskusænder, katte, hunde, fisk og kaniner. Derfor kan jeg godt gætte en lort, Martin og Ketil!

3.
Hvis københavneren nu ikke løb hurtigt nok, missede metroen, og måtte vente de der fem minutter ekstra.. Hvad så? Ja, så er københavneren så utålmodig, at fem minutter i deres forstand svarer til en halv time +! Som bornholmer er fem minutter INGENTING. Hvis man misser en bus på Bornholm, (ja, vi har busser og ikke kun hestevogne), skal man til gengæld vente i minimum en time, hvis ikke to på den næste bus.

4.
En københavner tager altid ud, og har ikke sparsommelige cafévaner. Et besøg på den lokale café kan snildt koste fra 45 kr. og op! Men jeg må erkende, at cafélivet i København er pisse hyggeligt.

5.
Som københavner frekventerer man ofte torvehallerne, prioriterer de seneste nye spisesteder, og køber dyre gourmet pizzaer.

6.
Cykling. Dét er bare en del af den københavnske kultur. Jeg har endnu ikke fået min cykel herover endnu, selvom det er alfa og omega at have sig en cykel i denne storby. En ting er dog sten sikkert! Jeg ville gardere mig på alle tænkelige måder: pakke høretelefonerne langt væk, spænde cykelhjelmen (som jeg heller ikke har…. for satan Thea), og måske bruge et par støttehjul. Jeg er rædselsslagen for at cykle rundt i København, men jeg må snart tage mig sammen. Jeg er en cykelmyg, så jeg mangler da nogle pedaler.

7.
Hvis du er en classy kjøbenhavner der har smag for øl, nøjes du ikke med en bajer fra netto – neeej, neeej. Du tager til øl-smagning på SKAAL, som ligger på Kultorvet, og vælger en øl til 108 kr.

8.
Københavnere tager hensyn til hinandens travlhed, og derfor er det vigtigt at huske på, at man altid står til højre på rulletrapperne – specielt på Nørreport metrostation.
Højre: stå.
Venstre: gå/løb.

9.
Man hilser ikke på buschaufføren.

Indtil videre har jeg lært rulletrappereglen. Til tider løber jeg selv efter metroen (hvilket jeg hader mig selv for, haha!), og jeg må nok også erkende, at jeg så sent som i går betalte over 100 kr. for en slags ”gourmet” burger. Storbyen smitter, men hold nu op hvor jeg elsker at bo her.
Meeeeen! Jeg glæder mig nu mere end noget andet til at vende snuden mod øen i søen!

– T <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PINK SUNDAY FEELS