HER BOEDE VI I MEXICO

JOMFROLIGHED ER SMUKT, IKKE PINLIGT

Hey loves!
Mit indlæg i dag kommer til at være mere privat end personligt, men jeg føler i høj grad at det er nødvendigt at dele.
Med min egen erfaring og egne ord, vil jeg cirkulere rundt om dét at være jomfru, samt omfavne følelsen af at stå alene i en ‘jomfrulig titel’. Jeg vil fortælle jer min historie, hvornår- og hvem min første gang var med, hvor mange sexpartnere jeg har haft, samt sætte fokus på alder, parathed og vigtigst af alt: tryghed.

img_e5691

MIN HISTORIE 

Jeg mistede min mødom laaang tid EFTER min omgangskreds gjorde det, hvilket fik mig til at tvivle på mig selv og hvad der egentlig var normalt og almindeligt. I lang tid følte jeg mig udenfor, idet min manglende erfaring indenfor området, udelukkede mig for diverse sex-samtaler. Der kom et tidspunkt, hvor jeg næsten fik overbevist mig selv om, at jeg bare skulle få det overstået. I ved, så man kunne være med i samtalerne og dele en fælles forståelse for emnet. Min fornuft talte hurtigt mit hoved fra den dårlige idé. Selvfølgelig skal man ikke forhaste sig. Heller ikke hvis man føler sig bagud eller pinlig over sin uskyld. Jomfruelighed er smukt, hvilket er derfor man ikke ”bare” skal give den op til hvem som helst. Jeg siger ikke, at man nødvendigvis skal vente på prins charming, der lægger rosenblade ud på sengelinned og kommer ridende på den hvide hingst. Blot at ventetiden er det værd, hvis man finder en man er tryg ved, og får en god oplevelse sammen.

I starten var jeg meget nervøs over faktummet, at det skulle ske før eller senere. Jeg tænkte tit på de historier med blod i sengen og smerter første gang, og om jeg i det hele taget kunne finde ud af det. Jeg søgte meget på nettet, om hvordan og hvorledes det foregik og hvordan man gjorde. Alle siderne jeg fandt, var med et professionelt syn på sagen. Det er jo altid godt at læse noget fakta, men jeg havde brug for at høre det fra en person jeg kunne relatere til. Et ansigt. En stemme. En person der også var eller havde været langt bagefter venindernes erfaringer. Noget der kunne få mig til at føle mig mindre unormal og langsom (blandt andet derfor jeg deler ud af mine egne erfaringer med jer – fordi jeg selv havde brug for at læse dette, dengang).

I gennem mine teenageår havde jeg noget med et par forskellige fyre. De var super søde, men jeg følte mig aldrig rigtig helt parat sammen med dem, hvilket fik mig til at vente. På et tidspunkt faldt jeg så for den her fyr, som jeg blev meget forelsket i. Han var sød, flot, charmerende og jeg kunne se i hans øjne, at han havde en vild sjæl. Det hele fik mit blod til at boble, men jeg gav ikke efter af den grund. Vi hilste begge to på hinandens familier, lærte hinanden at kende, og sås mange gange inden vi elskede for første gang (nu skriver jeg elskede i stedet for sex, idet jeg ser kønslig omgang mellem to forelskede mennesker, som mere end bare ”sex” – det virker lidt upersonligt og koldt synes jeg.. Hm). Min første gang var helt perfekt for mig, og personligt kunne jeg ikke have forestillet mig at gøre det sammen med et helt fremmed menneske. Dog er der mange som har sin første gang med en de ikke kender, hvilket også er fint. Igen – whatever makes YOU comfortable. Der var hverken blod i sengen eller noget, men oplevelsen er meget forskellig fra person til person. Hos mange piger/kvinder gør det hverken ondt eller bløder. Det eneste der sker med mødommen under sex første gang er, at mødommen kan revne lidt eller få et par rifter, som efterfølgende kan bløde. Og, og, og! Faktisk er det sjældent selve mødommen, der gør ondt. Det er oftest fordi, at pigen/kvinden spænder i de muskler, som omgiver skeden. Det kan blandt andet være pga. nervøsitet…

HVOR MANGE HAR JEG SÅ VÆRET SAMMEN MED?

… Et par måneder efter at jeg havde givet afkald på min jomfrulighed blev jeg kærester med ham her den søde fyr. Og ja, det er faktisk min nuværende kæreste, som jeg har været officielt sammen med i hele 2 år. Han er den eneste, som jeg har været sammen med. Min første, min sidste og mit alt derimellem. Ham jeg elsker ubetinget, lige meget hvor sur og hysterisk jeg kan blive på ham! (Tro det eller ej, jeg er lidt af en hystade.. ‘xD).

Man kan sige, at jeg har haft færre sexpartnere end folk på min alder (21). Men jeg er ligeglad. Det siger mig ikke det store, om mine medmennesker har været sammen med færre eller flere end jeg selv. Antallet af sexpartnere definerer os ikke nødvendigvis som person. Jeg er ikke mere værd, fordi jeg kun har været sammen med min kæreste. En anden kvinde er ikke mindre værd, fordi hun har været sammen med femten. Udfold dig som menneske og husk at lyt til dig selv. Så længe man har det godt med sine beslutninger og kan stå inde for dem, er det hele sødt som sukker.

I HVILKEN ALDER SKAL MAN OPGIVE SIN MØDOM?…

Der er INGEN specifik alder – PUNKTUM. Når DU er parat og føler dig godt tilpas i situationen, med en person som du stoler på, så har det rette tidspunkt meldt sig. Jeg var selv 19 år, hvor mange af mine veninder havde afprøvet alt muligt seksuelt som 15 årige. Alder er meget relativt, men det vigtigste er, at man lytter efter sit hjerte og gør alle andres meninger til baggrundsstøj. Hvis man er parat som 15 årig er det jo bare cool. Og hvis man først er parat som 27 årig er det ligeså fedt.

”MÅSKE ER DU BARE KEDELIG”

Den her sætning har jeg fået smidt i hovedet før – specielt til druklegen ”jeg har aldrig”, hvor sandhederne kommer på bordet, en efter en. Typerne der typisk kigger på mig, og derefter siger at jeg er kedelig ud fra mit antal af sexpartnere, er ofte dem der selv har været sammen med flere end gennemsnittet. Jeg sidder bare og tænker for mig selv: ”…Hvorfor har du brug for at ‘nedgøre’ mig på den måde? Jeg taler ikke ned til dig, fordi du har været sammen med flere? Kan vi ikke bare acceptere hinanden og droppe fordomme og irrelevante kommentarer?”

Det er ærgerligt, at nogen mennesker har brug for at kritisere andre. På den anden side ved jeg udmærket godt, at jeg ikke er kedelig, og at min kæreste og jeg har det skide skønt sammen. Overvej lige hvor heldig jeg er? Jeg har en kæreste der elsker mig alle ugens dage, med eller uden makeup, ja selv når jeg ligner udskidt æblegrød og har drageånde en lørdag morgen. Det er kærlighed uden forlorenhed.

HJÆLP MIG MED AT SÆTTE FOKUS…

Har DU lyst til at dele lidt ud af din egen historie i kommentarfeltet? F.eks. hvor gammel du var, da du selv prøvede det første gang?
Jeg tror på, at det kan få mange unge mennesker til at slappe mere af, hvis de informeres om, at der altså ikke er en bestemt alder osv.
Tak på forhånd, hvis I vælger at dele lidt ud af jeres erfaringer i kommentarfeltet.

– T <3

 

P.S… Stol på jeres egen dømmekraft, lyt altid til hjertet, og husk jeres power og værdier som menneske. Kærlighed til jer fra mig.

22 kommentarer

 • Stærk og fint indlæg! Vigtigt at der bliver talt om dette, særligt så ingen føler sig forkerete – nogensinde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea Munch

   Hej Amalie,
   Tusind tak! Det er nemlig super vigtigt. <3
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mikala

  Hvor er det bare fint du sætter fokus på så vigtigt et emne!
  Jeg var selv 16 da jeg mistede min møddom, til min nuværende kæreste. Min kæreste og jeg har været sammen i snart 6 år, og har gennem årene fået mange kommentarer som “Vil du virkelig gå resten af dit liv og kun have været sammen med 1? Skal du ikke prøve noget nyt?”
  Så jeg synes det er utrolig rart at jeg ikke er den eneste, som i en meget ung alder, føler at jeg har fundet den rette;-)
  Ha en dejlig dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea Munch

   Hej Mikala,
   Mange, mange tak! Wauw, 6 år er sørme flot og meget romantisk. De spørgsmål har jeg godt nok også fået mange gange!
   Du er laaangt fra den eneste. <3 Dejlig dag til dig! Og tak for din ærlighed.
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Jeg mistede min da jeg var 17 år og næsten lige startet på gym. Jeg mistede den til en fyr (som jeg stadig er sammen med i dag) fra min gymklasse som jeg havde flirtet lidt med i lang tid. Til en fredagscafé tog vi hjem sammen, vi var begge godt fulde og for at være ærlig husker jeg ikke meget fra den aften, hvilket ærger mig lidt, fordi den første gang har jeg altid set som noget specielt. Ville ønske at det ikke var sket imens jeg var fuld. Det eneste positive ved det var at jeg af den grund ikke kunne mærke smerterne og var ikke specielt nervøs. Men jeg er glad for at jeg gjorde det med en som jeg kendte og en hvor der var følelser med i det. Kan huske at jeg i mange år gik og følte mig helt forkert fordi jeg var jomfru. Synes det er helt forkert at man som 17-årig skal føle sig presset til at have sex, for at kunne være med i samtalerne og ikke blive set ned på. Men jeg er super glad for at jeg ventede

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea Munch

   Hej Matilde,
   Tak for din historie og ærlighed! Der er altid noget man kan sætte en finger på… Det kan jeg også selv med min første gang; faktummet at jeg ikke var på p-piller og at vi ikke brugte kondom. Det har jeg også skrevet om i et blogindlæg der hedder ”Ambivalent forhold til et kondom”. Der skete heldigvis intet, men det ændre ikke på faktummet, at det var uansvarligt. Nogen gange bliver man bare revet med, ligesom I gjorde i fuldskab… 😀
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • simone

  Jeg kom på efterskole som 13 årig, på en skole hvor de var fra 15 til 18. Så jeg var nok en af de eneste der var jomfru, af hvad jeg vidste. Jeg ventede til jeg blev 16, med en jeg var sammen med i to år. Vi var hinandens første. Jeg er så glad for jeg ikke pressede mig selv til at gøre det tidligere, selvom jeg havde kærester der var ældre og mere erfarne end mig. Den dag i dag, ville jeg nærmest ønske at jeg havde gemt mig selv endnu længere. Kunne være så smukt at være i forhold, som du er nu, med ens første, teenageforhold varer jo oftest ikke hele livet. 🙂 Jeg synes det er så fint, at være selektiv omkring dette. Hvorfor ikke, man lukker jo nogle ind i sit inderste. Sex er blevet noget man tager enormt let på, og det synes jeg er synd. Synes det er så dejligt et indlæg det her, når de sociale medier mest er domineret af det modsatte end hvad du beskriver her. Hellere vente, end at fortryde og ikke kunne lave det om, når det kommer til dette emne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea Munch

   Hej Simone,
   Det lyder som en dejlig oplevelse og en skøn tid du har haft! Det er så vigtigt, at tage et skridt af gangen. Man bør ikke presse sig selv, eller andre. Jeg havde også noget med en ældre fyr i 9 klasse (skulle jeg mene). Han ville gerne mere end bare kys og kæl, men respekterede 100%, at jeg ville vente (GOD STIL)…
   Jeg giver dig ret i, at jeg er yderst heldig; min første viser sig at være den perfekte fyr og min første og nuværende kæreste. På den anden side er jeg sikker på, at et forhold med sin femte kæreste, kan være lige så fint. <3 Mange tak for din kommentar, din historie og erfaring!! Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg var kun lige blevet 16 år da jeg mistede min mødom til min daværende kæreste, som jeg var helt forgabt i! Det varede en måned, han kyssede med en anden præcis en uge efter han tog min mødom.. Jeg har altid hadet at snakke om det, fordi jeg ville ønske det var sket anderledes. For mig er alder uden betydning, så længe man er klar – og lad mig sige det sådan, det var jeg ikke som 16 årig i en kæmpe teenage krise 😅 Der gik flere år før jeg havde det igen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea Munch

   Hej Julie,
   Ja, hold da op. Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at den oplevelse har været svær at befinde sig i. Specielt da du jo var forgabt i ham, og at han derefter smutter. Øv, øv! Man kan desværre ikke spole i tiden, men jeg er sikker på, at du er vokset med erfaringen fra dengang! Selvom vi fortryder ting i fortiden, gavner det næsten altid vores syn på livet i fremtiden. <3
   Du skal have mange tak for at dele din historie herinde. Jeg har stor respekt for jer, der tør at dele ud!
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira Winsløw

  Hej Thea.
  Fedt du skriver dette indlæg. Jeg er selv snart 20 og har også kun været sammen en, som er min nuværende kæreste. Så jeg kan i den grad sætte mig ind i meget af det du skriver. Du kommer ind på så mange gode ting, så fedt! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea Munch

   Hej Kira,
   Tak, tak og atter tak! Sikke en sød kommentar. Det kommer virkelig som en overraskelse, at mange af jeres historier, minder så meget om min egen!! Tak for at dele. <3 Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Super godt indlæg!!
  Jeg er selv 18 år og stadig jomfru – fuldt ud overbevist om at vente indtil jeg er klar og den rette er her!
  – Tak for altid fantastiske indlæg 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea Munch

   Hej Matilde,
   Mange, tusind tak skal du have!
   Din plan lyder som en fornuftig og god idé!! Ingen stress. Alt godt kommer til den der venter. <3 Må jeg spørge om din omgangskreds har det på samme måde som dig, eller om de er skridtet foran ift. deres første gang? 🙂 Det er nemlig ret interessant.
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Hej Thea.
   Flere i min omgangskreds har ventet i længere tid end jeg forestiller mig at normalen er. De fleste har været en 16-17 år, men måske det er fordi jeg er herude vestfra. Selvfølgelig er der også dem i min omgangskreds der havde “set alt og prøvet alt” som 14-15 årige.
   Mvh Matilde

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea Munch

   Okay, tak for svaret! Det er nemlig lidt interessant, idet jeg kunne forestille mig (selv har erfaret), at ens venner og veninder har en kæmpe indflydelse på en selv.
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg mistede min mødom da jeg var 17, ret beruset på vin efter en gymnasiefest, og det var faktisk fordi jeg var den eneste i min venindekreds der hverken havde kysset, haft noget eller været sammen med en fyr. Det synes jeg er totalt latterligt nu, fordi jeg selv ikke har noget imod folk der er jomfruer. Why rush, du skal sgu nok nå det 😀
  – og i mit tilfælde var der både blod og smerter, nok forbundet med at jeg var nervøs, fordi jeg intet kendte til den intimitet der var, og det var en person jeg slet ikke havde nogen relation til, udover lidt flirt i løbet af aftenen.
  De senere gange gjorde også lidt ondt, igen fordi det var folk jeg ikke helt var komfortable med – Jeg anbefaler til alle, at de venter til de finder en de stoler på, fordi det gør oplevelsen bedre idet man kan slappe af. Det at kunne slappe af, er helt klart afgørende for, om man spænder op og får smerter første gang.
  Fedt, at du sætter fokus på emnet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea Munch

   Hej Laura,
   Tak for din historie. Det er SÅ fedt, at du vil dele den!
   Når man selv er jomfru, føler man som oftest, at man går glip af alverdens ting. Når man ikke længere er jomfru, indser man netop det du beskriver så fint i din kommentar; at man slet ikke har haft travlt…
   Jeg tror også at den første gang man er intim med et andet menneske, kun blivere bedre af at kende/stole på den anden part. Så forsvinder nervøsiteten lettere og man kan slappe af og nyde i stedet for. Tak endnu engang, fordi du deler ud af dine erfaringer. Jeg er sikker på, at der er nogen som får gavn af det.
   Jeg følte, at emnet skulle belyses. Så at der er opbakning omkring det, får virkelig smilet frem!!
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg mistede min møddom som 22-årig (jeg er 23 nu). Jeg havde præcis de samme tanker som dig, og jeg brugte virkelig lang tid på nettet i søgen efter erfaringer fra andre. Dog havde jeg en dejlig oplevelse første gang, og når jeg ser tilbage nu, forstår jeg slet ikke alle mine bekymringer. Jeg kunne efter noget tid mærke, at han gerne ville og det samme ville jeg. Jeg synes, det er super vigtigt at mærke efter! Vi er som sagt kærester i dag, og jeg synes faktisk, det er lidt romantisk (lidt corny, I know) at min kæreste er min første og sidste 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea Munch

   Hej Maria,
   Mange tak for din kommentar, og tusind tak for din ærlighed og lyst til at dele din historie herinde!
   Der er nemlig ikke noget at bygge bekymringer op omkring. Det lyder som om, at vores oplevelser og nuværende situation minder meget om hinanden! 🙂
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Havde du fortalt din kæreste at du var jomfru? Og hvad sagde han til det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea Munch

   Hej Julie,
   Tak for din kommentar!
   Det havde jeg sagt til ham, fordi det fik mig til at føle en tryghed, som jeg havde brug for. Hans reaktion var overraskende positiv. Jeg havde forventet, at han havde set negativt på det, idet jeg jo ingen erfaring havde. Han syntes, at det var fedt jeg fortalte det, og samtidig satte han pris på min ”uskyld” (hvis man kan sige det sådan). Dog havde det ikke ændret vores fremtid sammen, hvis jeg havde været sammen med flere før ham. Håber det var svar nok på dit spørgsmål. Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HER BOEDE VI I MEXICO