MOCK NECKLINE & RUFFLE DETAILING

AMBIVALENT FORHOLD TIL ET KONDOM?

Hey loves.
For helvede da! Sig nu ja til det pokkers kondom. Mange af mine veninder, fortæller mig gang på gang om fyre, der enten ikke har et kondom på sig, eller at de ikke er interesserede i at bruge et under sex. Jeg har sågar også hørt om en episode, hvor fyren har taget kondomet af under samlejet, hvilket jo er helt uacceptabelt og respektløst. Mit indtryk er, at mange kvinder har svært ved at afslå ubeskyttet sex, når stemningen og alt andet, allerede er i fuld gang. Den rusagtige tilstand forårsaget af hormoner, gør en så opstemt, at fornuften bare siver ud i sandet. Selvfølgelig er det et fælles ansvar, men jeg synes virkelig at mange fra det mandlige køn skal til at stramme nosserne op, gøre det til et mandligt initiativ at hive et kondom frem og tænke på sikkerhed frem for følsomhed. Det der med, at et kondom nedsætter følsomheden, kan jeg da godt relatere en smule til og samtidig sætte mig ind i. Derefter skal det siges, at jeg på ingen måde kan danne forståelse for, hvordan og hvorfor nogle mennesker kan være ligeglade med andres sikkerhed og helbred. At mænd nedsætter følsomheden ved at bruge et kondom er nok det mindste offer at give, når man tænker på, at to mennesker så kan have sikker sex sammen. Det er bare super ærgerligt, at nogle (let’s get real: langt de fleste) mænd ikke vil bruge det der gummi. En smule nedsættelse er da det værd, hvis man kan slippe for alvorlige kønssygdomme. Og apropos kønssygdomme; jeg har fornemmelsen af, at mænd har en eller anden tilbøjelighed for, at fokusere meget på p-piller. ”Hvis hun er på p-piller, er et kondom jo lige meget” – STOP en halv din kvajpande. P-piller er en hormonbaseret præventionsform, som bruges af piger/kvinder for at undgå graviditet; IKKE kønssygdomme. Kondomet er derfor nødvendigt, hvis man ikke vil smittes af blandt andet klamydia. Klamydia er faktisk en almindelig og alt for udbredt sygdom blandt mænd og kvinder. Den smitter utrolig let, hvilket er derfor beskyttelse er så satans vigtigt i alle omfang. Smitten kan ske under sex, oralsex og hvis man kommer i berøring af andres kønsoranger og derefter sine egne. Der er omkring 40.000 nye tilfælde af smittede personer om året (helt crazy!), og de fleste er i alderen 15-28 år. Et kondom behøver ikke at være en stemningsdræber før sex. Det kan være en del af forspillet og samtidig minde begge parter om, at man passer på hinandens helbred.

Min kæreste og jeg bruger ikke kondom til dagligt, idet vi er i et fast forhold og har været det i snart to år. Men faktisk brugte vi heller ikke kondom første gang vi var sammen (skrevet med skyld i stemmen – men vi havde dog haft noget i tre måneder forinden). Det var uansvarligt, fordi ingen af os tog ansvar… På daværende tidspunkt var jeg heller ikke på p-piller, hvilket gjorde mig nervøs og skeptisk, efter alt det sjove var overstået. Vi tog sammen ned og købte en fortrydelsespille. Jeg kom hurtigt på p-piller efterfølgende, fordi jeg godt kunne se at det var nødvendigt og fornuftigt. Efter et års tid begyndte min menstruation at blive uregelmæssig. Det var underligt syntes jeg, fordi jeg jo tog p-piller. Derfor fik jeg en tid hos lægen og blev tjekket for klamydia. Heldigvis var resultatet negativt – men det var kun dér, at det gik op for mig, at jeg slet ikke vidste om min kæreste var blevet tjekket eller ej, og dermed om han potentielt kunne have smittet mig. Han gik derefter selv til læge og fik alt tjekket – og der var heller ikke noget (better safe than sorry). Jeg kan kun anbefale alle kærestepar, at få snakken om et lægetjek så tidligt som muligt! Det bør I faktisk allerede få ordnet, før I bliver seksuelt aktive i et parforhold. Og hvad angår one night stand – I ved ikke, hvor hinanden har været; tag ansvar og beskyt jer selv og hinanden.
Selvom man er et ansvarligt menneske, kan endorfinerne og hormonerne sætte det hele over styr på ingen tid. Det er normalt at dumme sig gevaldigt (vi er jo kun mennesker), men vi bliver nødt til at passe på os selv, vores krop og på hinanden.

– T <3

 

thumbnail_img_0328

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MOCK NECKLINE & RUFFLE DETAILING