EASY BLACK OUTFIT

BROWNIE MED BÆR & KOKOSFLØDESKUM

Hey loves!

img_7291

BROWNIE:

Ingredienser/det skal du bruge:

4 æg
230 gram smør
250 gram sukker
150 gram mørk chokolade (ca. 50%
kakao eller lidt derover)
3 spsk. kakao
150 gram hvedemel
(Hvis ønsket tilsæt 100-200 gram hakkede nødder efter eget valg. Valnødder eller mandler fungere godt!)

Metode/sådan gør du: 

1. Smelt chokoladen og smørret i samme gryde og lad det derefter køle af.
2. Hent en stor skål. Pisk herefter æg og sukker sammen, til massen er luftig.
3. Bland de tørrer ingredienser i; mel, kakao, nødder, og vend det stille og roligt i massen med æg og sukker.
4. Nu skal den afkølede blanding af chokolade og smør blandes sammen med det andet.
5. Hæld nu dejen i den ønskede form foret med bagepapir. Det kan være en firkantet form eller en springform som jeg brugte.

Bagetid: 

– Browniekagen skal sættes ind i midten af den forvarmede ovn.
– Bages i ca. 25-30 min. ved 175°C (traditionel ovn – ikke varmluft).
– Stik en strikkepind, sushipind eller en anden form for pind ind i midten af kagen, når de 25-30 min. er gået. Hvis kagen er meget flydende stadig, så giv den fem min. mere. Bagetiden afhænger meget af, hvor meget dej der kommes i formen osv. Kagen må dog gerne være en lille smule underbagt, når den tages ud af ovnen. Det dør man bestemt ikke af!
– Lad kagen køle HELT af og pynt herefter med hvad du vil. Jeg pyntede med blåbær, jordbær, hindbær, chokoladestykker og kokosflødeskum.

KOKOSFLØDESKUM:

Ingredienser/det skal du bruge:

3-4 dåser økologisk kokosmælk (andre kokosmælk kan også bruges).
Vaniljesukker
En skål og piskeris

Metode/sådan gør du:
1. Sæt alle dåser med kokosmælk i fryseren i mindst 8 timer (gerne et helt døgn).
2. Sæt også røre-skål og piskeris i køleskabet, idet kolde materialer hjælper med at holde kokosmælken/skummet koldt og afkølet.
3. Når dåserne har stået lang tid nok på køl, kan de tages ud – dog forsigtigt, uden at ryste dem eller vende dem på hovedet.
4. Skovl herefter forsigtigt den faste kokosmasse over i den kolde skål. Den faste masse sidder øverst i dåsen, og det flydende kokosvand ligger i bunden.
(Dog kan du risikere, at dåserne ikke er skilte i deres køle-tid, hvilket vil sige, at det ikke kan piskes til skum….  Det skete for mig. Jeg piskede stadig kokosmassen sammen så godt jeg kunne, og brugte stadig den tynde creme på kagerne. Resterne satte jeg i køleskabet (dagen efter var det blevet til kokosflødeskum!!!!).
5. Smag til med vanilje eller kanel.
6. Serveres med det samme eller sættes i køleskabet hurtigt.

img_7294

BEMÆRK: det er en lille videnskab, at få succes med kokosflødeskum første gang. Jeg tror man skal gøre sine egne erfaringer eller læse godt og grundigt op på emnet.

KNUS!

– T <3

   

4 kommentarer

  • Den ser helt igennem lækker ud – ville ønske man kunne smage igennem billeder 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Thea Munch

      Hej Sanne,
      De er SÅ lækre!
      Det ville jeg virkelig også ønske! 😀
      Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ihh, hvor ser de lækre ud! Dem skal jeg prøve over weekend:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Thea Munch

      Hej Dorte,
      Spændende! De er forholdsvist hurtige at lave og smager super godt! Så det er bare plus på plus 🙂 Held og lykke! Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EASY BLACK OUTFIT