DEN ULTIMATIVE GYSERFILMS-GUIDE

OPSKRIFT PÅ BLØDE & LUFTIGE FØDSELSDAGSBOLLER

Hey loves!

Opskriften jeg brugte til min kærestes fødselsdagsboller i går, er blevet en smule efterspurgt, så her kommer den!

img_7277

FØDSELSDAGSBOLLER:

Ingredienser/det skal du bruge:
(Bemærk: antallet af boller varierer efter hvor store du laver dem. Der kan snildt blive til omkring de 20 stk. men jeg lavede kæmpe fødselsdagsboller, så jeg fik 12-13 stk. ud af dejen).

 150 gram smør. Der kan også bruges margarine. Jeg brugte ‘Stege & bage margarine’
 500 gram hvedemel
 2 æg (+1 sammenpisket æg til pensling af bollerne)
 75 gram gær
 25 gram sukker (svarer til 1 spsk.) 
 2-3 dl. mælk 
 10 gram salt (svarer til 2 tsk. salt)
– Du kan putte 1 tsk. kanel eller kardemomme i, for at pifte bollerne lidt op. Jeg bagte dem uden denne gang. Helt traditionelt.

Metode/sådan gør du:

1. Først skal smørret smeltes i en lun gryde. Tilsæt derefter mælken, og lad den flydende konsistens blive lunt (må ikke være varm!). Opløs gæren heri ved at smuldre gær-klumpen i små stykker. Rør derefter rundt.

2. Tilsæt sukker.

3. Pisk æggene let sammen med en gaffel. Rør dem herefter i.

4. Nu putter du melet i og sørger for at ælde/rører dejen godt sammen, til den er glat og lind uden klumper (jeg brugte en grydeske).

5. Lad dejen hæve et lunt sted med et viskestykke eller lign. over sig i ca. 35 min. Det er vigtigt at dejen er tildækket.

6. På dette tidspunkt skal dejen være blød og lidt fedtet. Du skal nu forme bollerne i den størrelse du ønske (bare husk at de hæver MEGET). Tip: smør hænderne ind i lidt oliven olie når bollerne skal formes – på denne måde bliver dine fingre mindre snavsede. 😉

6. Når bollerne er formede skal de på en bageplade med bagepapir. Så skal bollerne stå tildækkede igen, og efterhæve i ca. 45 min.

7. Når efterhævningen er overstået skal bollerne pensles med det sammenpiskede æg. Jo mere æg du pensler bollerne med, jo brunere vil de være i overfladen.

Bagetid:

– Fødselsdagsbollerne bages i 11 min. i en forvarmet ovn ved 220°C.
Bemærk: Ved bagning på varmluft indstilles ovnen på kun 200°C.

Det er bare at gå i gang med fødselsdagsbollerne nu! Lav dem til en du holder af eller til din egen fødselsdag. :-*

– T <3

EKSTRA: 
– Serveres med hvad der tiltaler dit sultne hjerte!
img_7276

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DEN ULTIMATIVE GYSERFILMS-GUIDE