FRA LANGDISTANCEFORHOLD TIL HVERDAGSKÆRESTER

RØGFRI FREMTID – KRÆFTENS BEKÆMPELSE & TRYGFONDEN

Sponsoreret af Kræftens bekæmpelse og TrygFonden

Hey loves.

Dette er mit første sponsorerede indlæg her på bloggen – og halleluja for det! At kunne sprede en vigtig kampagne i mit eget cyberspace, for Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden, er virkelig noget jeg sætter umanérlig pris på.

At leve livet er en kunst, og som ung kan det til tider være svært, at male indenfor stregerne hele tiden. At overholde reglerne. At sige nej.

skaermbillede-2017-09-28-kl-16-27-48

Jeg er selv vokset op i et hjem, hvor der er blevet røget. Men jeg har altid haft forståelsen for, at det ikke kun var nydelse for mine forældre at ryge. Det var en afhængighed, som var meget svær at komme ud af når først man var begyndt. Derfor er jeg altid blevet belært og oplyst om de helbredsmæssige, miljømæssige og ikke mindst økonomiske konsekvenser.

 

Jeg ville lyve, hvis jeg påstod, at jeg aldrig har haft en smøg mellem læberne. Det er sket mange gange. Til fester f.eks. Men jeg er også god til at sige ”Nej tak”. Jeg prøvede at ryge første gang i folkeskolen, som de fleste andre unge (kald det eksperimentering og kreativitets-fasen…). Men røgen, lugten og smagen har aldrig rigtig tiltalt mig, hvilket er én af grundene til, at jeg aldrig bliver ryger. Faktummet at påtvinge kroppen en unødvendig lænkebundenhed, vil jeg ikke udsætte mig selv for. Dernæst har jeg også andre og vigtigere ting at bruge mine penge på; f.eks. at rejse ud og se verden.
Min højt elskede mor plejede at sige en helt bestemt sætning til mig, da jeg var yngre. Og dén sætning husker jeg stadig på:

”Lille skat, det er svært for mig at sige, at du ikke må ryge, når jeg selv står med en cigaret.. Men du skal bare vide; vi har aldrig haft råd til at holde ferie pga. udgifterne til cigaretter, så jeg vil bare sige dig min pige, hvis du vil ud at rejse og opleve verden, så skal du for Guds skyld lade være med at starte på at ryge.” 

Hendes ord printede sig ind i hjertet på mig, som en kærlig påmindelse. Min mor har altid ønsket, at jeg skulle ud og opleve verden. Men dét at rejse koster penge. Og to store økonomiske udgifter på én gang, som rejser og rygning, har de fleste IKKE råd til. Det havde min familie i hvert fald ikke. Derfor har jeg været meget taknemmelig for min kære mors ord, som nok har været det altafgørende for min nuværende situation som ikke-ryger.
Mange af jer der følger med på min Instagram og her på bloggen ved, at jeg den dag i dag er utrolig berejst. Og det kan jeg blandt andet takke min søde mor for. At hun i en tidlig alder advarede mig omkring den økonomiske belastning rygning medfører.

I dag ryger begge mine forældre IKKE længere, og det har jeg den STØRSTE respekt for. De er simpelthen stoppet, og det synes jeg er utrolig sejt kæmpet! Præcis lige så sejt, som de unge der har viljen til at sige ”Nej”. Det er præcis sådan, at en Røgfri Fremtid får en mulighed til at spirer i dagens Danmark.
Det er altid en udfordring at sige ”Nej”. Men som I kunne se i filmen ovenfor, bør vi hylde ungdommen, idet denne gruppe mennesker bliver bedre og bedre til at mestre nej-evnen!
Jeg håber og tror på, at visionen om en Røgfri Fremtid vil blomstre og vokse sig stærkere med årerne.
En fremtid hvor unge får øjnene op for, at nydelse og oplevelser skal udleves, fremfor at økonomiens overskud går til afhængighedens tremmer.

Nydelsen af at ryge er kortvarig, i forhold til de oplevelser og nye ting der venter ude i den store verden.
… Så hvis det er en udfordring at sige det magiske ord ”Nej”, så bare mind dig selv om, hvad du helst vil fremadrettet: Rejse eller ryge?

– T <3

Ps. I kan også finde filmen på Facebook lige HER, og læse mere om Røgfri Fremtid HER. Del gerne budskabet! Og lad mig endelig høre jeres egne meninger og oplevelser omkring emnet ‘Røgfri Fremtid’ i kommentarfeltet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FRA LANGDISTANCEFORHOLD TIL HVERDAGSKÆRESTER