GETTING READY FOR VACATION

LANGTIDSHÆVET BRØD MED SOLSIKKEKERNER & CHIAFRØ

img_6816
Hey loves.
En lækker opskrift på et lækkert brød kan man vel altid bruge! Forleden dag biksede jeg dej sammen, og dagen efter bagte min kæreste og jeg lækkert morgenbrød. Duften bredte sig hurtigt i lejligheden og brødet røg ned i mavesækken med en masse smør og jordbærmarmelade. Læk-læk-lækkert!

Opskrift (4 mellem brød): 
– 800 gram hvedemel
– 400 gram durummel
– 1 liter vand
– 25 gram gær
– 2 tsk. salt
– Solsikkekerner og chiafrø efter smag og behag (put gerne en masse solsikkekerner i)

Fremgangsmåde:
1. Lun vandet i en gryde på komfuret
2. Kom gæret i og rør godt rundt
3. Put alt andet i
4. Rør godt indtil massen er som en tyk grød
– Herefter skal dejen hæve i 7 timer (mindst) i køleskabet med et hviskestykke over sig.
img_6794

img_6797

img_6812

– Dernæst formes dejen i fire lige store dele og kommes op på to bageplader med bagepapir.

img_6807
– De fire brød kommes i ovnen i 45 min. på 190-200 grader.

img_6814
– Og så er der nybagt og velduftende brød til morgentimerne!
Vores brød blev dog rimelig flade, idet jeg nok havde kommet til, at putte en anelse mere vand i end 1 liter… ‘:-D
Det kan ske! De smagte nu fortrinligt alligevel!

– T <3

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GETTING READY FOR VACATION