LYKKEN ER IKKE SLANK

6 TEGN PÅ AT DU ER EN VASKEÆGTE BORNHOLMER

Hey loooves.

19113295_10211085142941996_696448664_n
Vi springer bare ud i det!

1. Folk pointere når du engang imellem anvender et bornholmsk udtryk eller ord i en sætning. F.eks. “Jeg stalte den på bordet”, eller “ej den kage er klasset”. Hvis du ikke ved hvad dette betyder, ja så er du nok ikke en vaskeægte bornholmer.. 😉

2. Du kan læse denne lille historie: ”En horra i sjârta og bojser gjik sig en tjur. Så møtte hanj enj pibel som havde tjâul og lappasko paa. Horraen vilje spilla fobojl,men pipling ville ønte bli sjiden i pløraet. Pipling ville hjæm til sin moer og spisa mâd. Det gjore de så. De fik rårbrø og tjylling. Piplings far va enj streng manj så henges moer skulle passa sina sjuv bælla og nittan gjeddabukka selv.”

3. At du sommetider bruger bandeordet “forhúnred!”, som er en pæn måde at sige “for satan” på. (Eller i det mindste har du hørt dine forældre bruge bandeordet).

4. Du kan nødvendigvis ikke snakke ordenligt bornholmsk, men når folk spørger om du ikke liiiige kan sige noget på den charmerende danske dialekt, så falder valget ofte på “jylkat” og “marripyjta”. 😉

5. Du er stolt over at komme fra en ø, og tilmed solskinsøen!

6. Du kommer aldrig rigtig til at sige farvel til øen – kun på gensyn.

… Er du en vaskeægte bornholmer? 😉

– T <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LYKKEN ER IKKE SLANK